Unde reciclam hartia in Cluj-Napoca?

recycle.jpg

Era o vreme cand pubelele pentru colectarea selectiva a hartiei mai erau prezente. Dar unii stimabili cetateni ai clujului au considerat ca sunt de prisos si le-au incendiat pe unele, distrus pe altele. Nici autoritatile sau operatorii de salubritate nu s-au grabit sa le inlocuiasca, probabil si din lipsa de fonduri. Asa ca acum hartia ajunge in gropile de gunoi. Din totalul deseurilor generate, 15% sunt deseuri reciclabile de hartie. Ce se va intampla in continuare…? Pai gradul de poluare a mediului va creste. Daca asta nu impresioneaza multa lumea, atunci mai trebuie stiut ca preturile pentru serviciile de salubritate vor creste (in contextul in care trebuie sa atingem obligatiile de aderare asumate) si lipsa colectarii selective la sursa se va simti in buzunarul cetatenilor.

In manastur am identificat doua centre de colectare a materialelor reciclabile:

punct-colectare-campului.jpg punct-colectare-primaverii.jpg

1. Campului 21 2. Primaverii (spre Flora)

7 thoughts on “Unde reciclam hartia in Cluj-Napoca?

  1. Aveti dreptate acest lucru ar trebui sa il stie si primarul Clujului sau cei din primarie responsabili sa se implice mai mult sa vorbeasac mai mult despre colectarea separata a deseurilor sa scrie mai mult sa faca o campanie pana cand le intra in cap oamenilor ca nu se mai poate asa fara sa ne responsabilizam putin. Eu adun hartia la birou si nu stiu unde sa o duc o tin aici poate cineva imi spune unde este un centru sau un tomberon pt. hartie dar nu sa-i deafoc dupa aceea ca nu am facut nimic. Avem acesta posiblitate sa reciclam atatea materiale si noi le dam fic. Cineva si-a pus intrebarea unde se va ajunge in acest mod?

  2. intr-adevar, mentalitatea noastra este poate chestiunea decisiva. trebuie sa invatam ca suntem responsabili de gunoiul pe care il generam

    foarte buna si observatia: ce se intampla cu hartia colectata separat/

  3. Pingback: Renunta la pungile de plastic! « office of strategic contemplation

  4. Unde putem recicla hartia totusi?? Este asa greu sa fie cate un cos pt hartie in fiecare cartier? In halul asta ne batem joc de mediul in care traim????!

  5. din pacate se pare ca este greu. firmele de salubritate ar trebui sa amplaseze pubele pentru colectare selectiva. pana cand lucrul asta va deveni realitate va recomand sa strangeti hartia acasa si eventual o data pe luna sa o duceti la un centru de colectare.

  6. Pingback: Gunoieri incapabili in Cluj « office of strategic contemplation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s