Parcul ROZELOR: ce-a fost si ce-a ajuns!

In cartierul Plopilor din Cluj-Napoca exista un parculet (mai putin cunoscut decat parcul babes din imediata apropiere) care era o locatie unde puteai sa te retragi si sa scapi de zgomotul si poluarea din oras. Aceasta zona “verde” a orasului a inceput sa piarda -la propriu- din teren prin construirea unui ansanblu rezidential (sic). Nu stiu daca vreun plan urbanistic prevedea ca aici sa se poata construi… oricum, parcul este in continuare intr-o stare jalnica: nimeni nu se mai ocupa cu intretinerea lui, probabil din lipsa de fonduri. Oricum problemele se vor “rezolva” odata cu interventia unui investitor privat care va “salva” de la o si mai accentuata degradare spatiul ramas. Lucrari deja au inceput, s-au facut terenuri de tenis (ceea ce e mai bine decat o alta cladire) si se va mai finaliza un restaurant. Dar metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor al clujului s-au imputinat. Mai jos puteti vedea cum arata parcul, aleele lasate in paragina, bancile distruse, jocurile de copii ruginite, lacul secat.

si terenurile….

Advertisement

6 thoughts on “Parcul ROZELOR: ce-a fost si ce-a ajuns!

 1. Salut. 🙂 Vroiam doar sa stii ca am trecut pe aici, foarte in graba, trebuie sa recunosc, dar ce am vazut e fain si am sa revin.
  Profesorul meu de filosofie spunea ca, de regula, cartile bune nu se citesc, ci se recitesc (intocmai pentru valoarea pe care o au in ele si care te cheama sa revii). Banuiesc ca asa ar fi logic sa fie si cu blogurile.
  De acum ai adresa mea. Scrie-mi si am sa-ti trimit fisiere cu o parte din lucrurile despre care am vorbit in statie saptamana trecuta.
  Sa ai o seara minunata, si o crestere a blogului precum cea a pinilor, despre care se stie ca se inalta foarte repede si au radacini puternice (ca sa nu fiu total in afara subiectului 😉 ).

 2. 🙂 de acord. sa strangem semnaturi! [glumesc]

  poate cu opozitie puternica in perioada de autorizari, s-ar fi putut opri proiectul, desi probabil multi locatari au plati inainte. am trimis parca si inainte de afisarea acestui articol cateva emailuri si catre redactiile ziarelor din oras. dar n a interesat pe nimeni prea tare. nici acum nu e interes pentru salvarea a ce mai este – lacul si putinul spatiu verde.

 3. Adevarul de seara incerca un articol despre starea jalnica in care a ajuns parcul rozelor. Consider ca mult prea tardiv. Si aproape chiar irelevant.

  Este vorba despre secarea lacului care era in parcul rozelor si de umplerea lui cu moloz. Acum militantii de mediu vor ca asanarea lacului sa fie abandonata iar lacul reabilitat.

  Se afirma in articol ca “interventiile repetate ale activistilor de mediu au salvat situatia” atunci cand zona de agrement era amenintata cu “distrugerea completa”. Din pacate, zona a fost deja DISTRUSA iremediabil prin prezenta dizgratiosului ansamblu pe care il puteti vedea mai sus. Asa ca reactiile trebuiau sa apara cu vreo doi-trei ani in urma cand s-a autorizat acea consturctie. Desigur si un lac mic e mai bine decat noi betoane!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s