Genomul mamutului lanos

O echipa de cercetatori rusi si americani au efectuat studii asupra genomului de mamut lanos dupa ce au reusit sa extraga mostre de ADN din fire de par de mamut, pastrate in permafrostul siberian. Secventa preliminara arata ca diferentele dintre mamut si elefantul african ar fi de doar 0.6%, ceea ce este destul de curios avand in vedere ca diferenta asteptata, conform presupunerii evolutioniste ca speciile s-ar fi separat cu mult timp in urma (~7 milioane de ani), ar fi mult mai mare. Apropierea celor 2 specii se poate explica prin faptul ca acestea au o descendenta comuna, dar in cadrul unui tip creat initial, care s-a diversificat in functiile de conditiile de mediu. Aceast lucru implica existenta unui creator inteligent care a inzestrat organismul cu proprietatea de variabilitate a informatiei genetice. Disparitia speciei a fost cauzata de o catastrofa de proportii. Una dintre intrebarile pe care le ridica aceasta descoperirea este daca specia de mamut lanos, Mammuthus primigenius, care a trait in trecut si pe teritoriul tarii noastre, va putea fi readusa la viata gratie ingineriei genetice. Va putea fi clonat mamutul data fiind descoperirea genomului sau si apropierea genetica cu elefantul african?

Ilustration by ExhibitEase LLC – Steven W. Marcus

Advertisements

10 thoughts on “Genomul mamutului lanos

  1. ..dar nu traiau intr’o anumita zona climatica?..mie mi se pare totul asa de antinormal acum [la clima ma refer]..eu nu cred ca o sa se poata. si nici nu as vrea! nu ii originalul!! si ma inerviaza oamenii cu clonarea lor!!!

    ..si stii ce cred? ca pe pamantul ala nou de care am vorbit atunci o sa fie si mamuti si dizonauri si toate toate animalele care or fost si nu mai is…eu asa visez ca o sa fie..asa vreau sa fie..

  2. traiau intr-zona rece. de acolo si adaptarea – lana. nici mie nu prea imi convin toate aspectele clonarii… dar as fi f interesat sa-i vad vii. 😀 daca nu, sigur acolo unde spui tu vor fi. eu cel mai mult as vrea sa vad trilobiti 😛

  3. Pingback: Frakenstein’s monster? « office of strategic contemplation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s