Un secret al evolutiei omului

Odata cu stirea descoperirii celei mai vechi urme de om aflam si dezlegarea unui mare mister al presupusei istorii evolutive a omului: si anume de ce nu s-au pastrat multe fosile ale formelor tranzitionale. Professorul Bennett a declarat pentru BBC News ca motivul pentru care nu exista resturi fosile ale umanoizilor este deoarece “carnivorelor le place sa consume maini si picioare”.

Din indexul fosil lipsesc forme tranzitionale care ar putea alcatui o serie evolutiva. Exista unele fosile dar acestea sunt interpretabile si-si gasesc locul in teoria evolutiei doar datorita insistentei si credintei celor care o promoveaza. Asa-numitele fosile de umanoizi pot fi atribuite unor specii disparute de maimute. Iar altele, precum fosilele oamenilor de Neanderthal sunt de fapt resturi ale unor oameni. Chiar si aceste ichnofosile datate la 1,5 milioane de ani sunt atribuite de cercetatori unor oameni moderni. Desigur acestia trebuie sa fie o alta specie decat noi deoarece altfel munca lor de cercetare nu si-ar mai avea rostul.

O alta afirmatie interesanta: “Cum anume membrul asemanator piciorului maimutelor s-a schimbat in versiunea moderna a sa, asta este neclar”. Si va ramane asa pana cand cineva isi va pune imaginatia (bolnava) la contributie.

Stirea: BBC

Imagine: Gaetan Lee (flickr) reprezentand un craniu de australopitec

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s