Biblioteci on-line

Anunţam cu ceva vreme în urmă despre lansarea bibliotecii online europeana (care este încă într-o fază de testare…). Până se dumiresc amărâţii de europeni cum se face un portal de o asemenea anvergură, Biblioteca Congresului American împreună cu UNESCO a lansat biblioteca digitală mondială, care se poate accesa aici. Se pot consulta cărţi, manuscrise, hărţi, fotografii, gravuri, filme şi altele.

6 thoughts on “Biblioteci on-line

 1. cool! speaking of books, azi e ziua internationala a cartii. se sarbatoreste in 23 aprilie in onoarea lui shakespeare, cervantes si altii, care au decedat intr-o zi de 23 aprilie.

 2. serendipity!:) chiar ieri ma gandeam sa te intreb ce se mai intampla cu biblioteca europeana ca vroiam sa dau o raita si am uitaaat!! si uiteee!:)

  ps. ghici ce parte de lume am vizitat virtual de pe aceasta a doua biblioteca?:) da daa daaa. ai ghiciiit!:P:))

 3. stiam de WS. destul de creepy faza. de cervantes si altii nu. asadar, the irony, dupa ce scapam de cei care consuma hartia, sarbatorim ziua copacului, pe 24 apr. (aviz amatoarelor colindatoare prin africa =))

 4. creepy pt. ca?

  mie mi se pare chiar fain. in spania, unde a inceput treba, femeile primeau in 23 aprilie cite un trandafir. cam de 100 de ani ele ofera la schimb, domnilor, cite o carte. bet you’d like that 😛

  ***

  eu am cautat prima data europa, pe urma orientul apropiat si america de sud. cititul de carte e f. obositor in varianta asta, am preferat sa ma uit la poze 🙂

 5. da si eu aia am facut, m am uitat la poze 🙂 imi plac in special chestiile mai vechi.

  legat de creepy, asa-s io uneori uit sa ma cobor din lumea mea paralela, aia in care proiectez si dezvolt ideile din lumea reala. asa se face ca n-am mai distins intre ceea ce ai zis tu de fapt si ceea ce am gandit eu legat de SW – si anume ca a murit de ziua lui. aia mi se parea creepy.

  🙂 da mi ar place sa primesc o carte pt o floare. fac un pre-contract cu magnoila… just in case

  iti canta ei ceva. daca o sa te opresti maine sub unul sigur vei auzi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s