Un buzoian la Cluj

Un buzoian, sau un cetăţean posesor al unui autoturism înmatriculat în judeţul Buzău – pe care din motive de concizie îl vom numi “buzoian” – sfidează cetăţenii Mănăşturului parcându-şi maşina pe trotuar, după cum se vede. Individul a fost surprins de mai multe ori folosind spaţiul pietonal pe post de parcare privată. Pentru cei nefamiliarizaţi cu zona, trebuie spus că aceasta este un “punct focal”, foarte circulat care face legătura între staţia de transport public “pritax” şi o mare parte a cartierului Mănăştur. Aşa că oameni care vin de la servici sunt vizibil jenaţi de lipsa de simţ social al buzoianului, care obsturcţionează fluxul de cetăţeni. Mai mult, în momentul în care o mamă tânără trece pe aici cu un cărucior aceasta trebuie să şi-l  îşi ia pe sus întrucât nu are cum să-l împingă pe cei câţiva centirmetri cedaţi totuşi de buzoian în mărinimia sa. Observaţi şi parcarea pe mijlocul trotuarului, astfel ca maşinii să-i fie asigurat maximul de confort. Conducători auto să nu înţeleagă greşit: ştim! nu există suficiente locuri de parcare dar autorităţile se străduiesc. Planurile urbanistice ante-decembriste nu prevedeau decât blocuri cu 10 etaje în care existau 5 posesori de autoturisme pe scară, aşa că nu se impuneau locuri de parcare.

Acţiuni coercitiv-punitive care se impun a fi luate împotriva sus-numitului buzoian:

– ridicarea autovehiculului cu numărul de îmatriculare BZ etc-etc şi depozitarea lui temporară în zona Pata-Rât;
– aplicarea de amenzi contravenţionale;
– blocarea autoturismului prin demontarea roţilor;
aplicarea de flegme pe parbrizul maşinii (NU, că nu suntem la buzău!)
– aplicarea de felii unse cu unt pe parbrizul maşinii =))
– repatrierea individului în ţara de baştină până la deprinderea comportamentelor civilizate.

Stimate domn, Ţărane, ia-ţi maşina de pe trotuar!

NB. A mai existat o reprezentantă a unei firme private care a parcat odată pe spaţiul amintit. Am contactat-o şi a spus că nu va mai parca în zonă. Mâine la prima oră voi semnala cazul buzoianului pe site-ul domnuleprimar.ro, nu pentru a cere aplicarea unor sancţiuni ci pentru a solicita primăriei să monteze 2-3 stâlpi de metal care să împiedice şoferii să parcheze aici.

Later update:

vorbesc de lup si autoutilitarele sunt la mine in cartier :))

2 thoughts on “Un buzoian la Cluj

  1. imi place ca de ceva vreme in sb la intrarea in oras scrie mare “in orasul sibiu masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate” …si au pus si semne catre parcul auto unde sunt masinile duse 🙂 …si te costa cam mult sa o iei inapoi asa ca nu vrei sa ti se duca masina acolo….

  2. da, se intampla si la noi asta, sunt vreo 2 masini utilitare si cateva echipe care pun capace prin centru. putem fi si intelegatori cu soferii, pentru ca nu sunt suficiente locuri de parcare, dar sunt cazuri in care nesimtirea e prea mare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s