OZN la Sinaia

Editorii Descoperă.ro se întreabă dacă fotografia publicată pe site-ul lor reprezintă dovada existenţei OZN-urilor.  Le răspund: NU! Aceasta de mai jos este. 😀 Punctul violaceu poate trece uşor drept OZN, norul de aceeaşi culoare indicând direcţia  de deplasare spre stânga. OZN-ul a fost surprins la Sinaia.

UPDATE: punctul violaceu este un simplu efect optic, nu un OZN. Comentariul de mai sus este un pamflet.


Consider că este mai rezonabilă credinţa în inexistenţa OZN-urilor decât cea în existenţa lor. Sau să extrapolez: nu cred în existenţa civilizaţiilor extraterestre, în mici omuleţi verzi sau în navetele lor spaţiale. Implicit consider teoreia panspermiei dirijate (care afirmă ca viaţa pe pământ a fost implantată de organisme inteligente de pe alte palnete) o teorie neplauzibilă care caută doar să evite problema imposibilitatăţii apariţiei vieţii din non-viaţă pe o altă planetă. Argumentele mele:
– nu există nicio dovadă concludentă a existenţei OZN-urilor
– există multe exemple în care aşa-numitele dovezi în favoarea existenţei OZNurilor au fost fraudate sau s-a descoperit că erau “opera” unor oameni (vezi artisticele cercuri din lanuri de grâu)
– s-ar părea că oamenii sunt capabili să proiecteze şi să construiască aeronave circulare (vezi aerodina lenticulară a lui Henri Coandă)
– analiza universului vizibil arată ca planeta Terra este o planetă privilegiată, fiind un loc special unde existenţa şi proliferarea vieţii sunt posibile. Există puţine locuri identificate în universul nostru care întrunesc condiţiile necesare vieţii. (vezi review Planeta privilegiată)
– chiar dacă am accepta ipoteza evoluţiei organice, există foarte puţin timp pentru apariţia vieţii inteligente
– argumentele fizicii teoretice din acest moment arată că nu este posibilă călătoria din universul nostru în alt univers.

Pentru cei dezamagiţi… sau care cred că fotografia este neconcludentă, le reamintesc motto-ul lui Mulder:

I want to believe poster  by killer_corp™ By Irwind Kee™ (via flickr -CC license)

7 thoughts on “OZN la Sinaia

 1. no… ai stricat toata savoarea post-ului meu. de ce? n-as putea intelege… 😦
  sau ai vrut sa te asiguri ca toata lumea se prinde ca este doar un efect optic (la fel ca atatea asa-zise raportari de OZN-uri).

  ******
  totusi ii buna precizarea ta intrucat nu am oferit nicio explicatie pt puctul violaceu si intr-adevar poate nu am fost suficient de “explicit” cu figura de stil.

 2. orice fotograf cu cat de cat experienta iti va spune instant ca este un lens flare. nu iti compara imaginea ta cu majoritatea imaginilor cu OZN-uri pt ca nu este deloc ca si majoritatea.

 3. este clar, aceasta postare are o deficienta de comunicare a ironiei pe care am vrut sa o transmit vis a vis de acceptarea existentei OZN-urilor pornind de la imagini similare. da, aveti dreptate, in imaginea mea apare efectul optic de lens flare – asa cum a observat deja davidg – insa de aici si exagerearea ironica. chiar daca efectul este cunoscut si are un nume in cazul acesta, “majoritatea imaginilor cu OZN-uri” sunt la fel de neconcludente iar concluziile, irationale.

  inca o data, acest post este o ironie.

  • adica vreti sa spuneti ca nu exista obiecte “zburatoare” neidentificate? orice se deplaseaza prin aer este identificat pur si simplu? care este gradul de identificare al unui obiect? si de ce e “normal” ca nu exista?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s