Ne luam zborul spre alte pamanturi…

Cercetătorii sunt optimişti în ceea ce priveşte descoperirea unor planete habitabile, asemănătoare Pământului, aceştia afirmând că o asemenea descoperire se află la doar câţiva ani distanţă de a se produce. Optimismul lor exagerat a fost alimentat de curând şi prin descoperirea a două planete gigant în zona prezenţei apei lichide, o denumire dată unei zone delimitate în galaxia noastră în care prezenţa apei, şi deci a vieţii este probabilă (astronomii o numesc  “habitable zone” – mai multe despre poziţia privilegiată a planetei Terra în galaxia noastră puteţi citi în acest articol). Planetele se află la o distanţă de 28 de ani-lumină, respectiv 76. Totuşi aceste planete orbitează prea aproape de stelele lor (sorii lor) pentru a putea adăposti apă.

Rămâne să stabilim cu ce vom ajunge acolo… dar asta e o altă problemă. 🙂

Sursa: BBC News

Photo by pareeerica (via flickr)

2 thoughts on “Ne luam zborul spre alte pamanturi…

  1. Mai ramane sa ne intrebam apoi si ce drept avem sa ajungem pe aceste planete. Caci felul in care conducem treburile pe Terra, nu ne indreptateste sa trecem la ”urmatorul nivel”.

  2. Daca mandatul dat de Dumnezeu omului este in Geneza 1:28 [Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: “Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”], atunci nu prea avem ce cauta pe acolo.
    Daca adaugam la asta si modul in care am administrat (=stapanit) planeta, cu atat mai putin.

    De asemnea nu vad cum am putea ajunge acolo din moment ce nu putem construi vehicule care sa se deplaseze cu viteza luminii. =))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s