Spatiile verzi in Cluj-Napoca

La capitolul metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor, Cluj-Napoca se află mult sub media pe ţară.  Dacă această medie este de 10,4, la Cluj sunt raportaţi 3,8 metri pătraţi pe cap de locuitor, chiar mai puţini decât în 2008, când erau 4,3 metri.

Sursa: Adevărul.ro

Graficul a fost preluat din studiul Managementul Serviciilor Publice 2010, efectuat de Institutul pentru Politici Publice.

2 thoughts on “Spatiile verzi in Cluj-Napoca

  1. :)) da, mai avea cineva pe FB nedumerirea asta. Din pacate nu am fost niciodata in Craiova asa ca nu stiu exact cum era “inainte” si “dupa – mi s-a spus doar ca acum au niste parcuri mari si tari.

    O posibila explicatie ar fi includerea in intravilan a zonelor verzi din jurul orasului; cam ceea ce se urmareste si la Cluj – probabil si din alte interese urbanistice. Acum asta nu ar inseamna neaparat ca au fost transformate “paduri virgine” in parcuri ci pur si simplu s-a consemnat starea de fapt prin extinderile orasului de care toti avem cunostinta. O alta explicatie ar putea fi faptul ca sunt date “umflate” oficial.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s