cum sa îmi aleg pantofii de alergare

La preț. Sa nu fie cei mai ieftini. Nici cei mai scumpi nu sunt recomandati deoarece s ar putea sa nu ti se potrivească si atunci ramai cu paguba. De aici rezulta ca vei descoperi în timp care e tipul preferat. Un preț mediu este 400-500 lei.

La comoditate. Trebuie sa ii simți în picior. Asta înseamnă că trebuie să îi probezi înainte într un magazin fizic chiar dacă sa zicem ii vei lua ulterior online (pot avea reduceri mai mari; în Cluj exista sport guru aproape de msg, puma la central, adidas, nike și sport vision la iulius) + Decathlon dacă vrei sa plătești mai puțin. Proba se face spre sfârșitul zilei, când ai umblat deja și piciorul poate fi obosit (puțin umflat). Nu trebuie sa fie cu un număr mai mare, cum mai zic unii, ci sa se potrivească bine pe picior, sa simți stabilitate și amortizare. Nu vrei sa fie nici foarte grei, altfel zborul îți va fi mai dificil.

La firma și tip. Adică sa fie de alergare. Chiar dacă îți par comozi unii, dacă nu sunt running shoes, nu lua. Ii vei folosi doar la alergat, nu o sa umbli cu ei prin oraș in timpul zilei și seara sa alergi cu ei.

La suprafață pe care alergi: dacă alergi preponderent prin parc sau pe asfalt e un tip. Dacă e prin pădure, e trail. Dacă e pe munte e altceva. De asemenea, nu o sa cumperi din prima modele specializate de ex pentru maraton sau pt viteza dacă îți propui (cum ar fi normal) alergari mai ușoare și mai scurte.

La forma piciorului tău. De ex dacă ai laba piciorului mai lata se va preta un adidas, care are calapod mai lat. Dacă e mai îngustă vei putea lua nike. Pe lângă aceste firme eu mai am și New balance sau On running, as tinde sa recomand pe cei din urma pt început.

La culoare. Alege una mișto.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s