Gaudeamus 2012

Am trecut pe la târgul de carte de vreo două ori. Vorba poetului: “a fost frumos, da’ nu prea”. Adică erau aceleaşi edituri, cu oferte nu prea atractive şi nimic diferit de ce poţi găsi pe site-uri. Unii parcă erau “la tarabă” – nu ştiau ce au, nu au auzit de ceea ce tocmai ai întrebat, etc.

Am cumpărat albumul cu pictori evrei din România de la editura Hasefer: destul de interesant – de ex. pe copertă e un Brauner mai puţin obişnuit, din perioada timpurie (adică impresionistă) în care liniile cubiste sunt evidente şi anticipează trecerea lui în etapa constructivistă. Albumul conţine şi opt vederi cu reproduceri. Am mai primit două cărţi gratuite la alegere: am ales un alt album de artă şi un volum de memorii semnat de Camil Baltazar. Tot din seria gratuităţilor – o carte omagială/ antologie dedicată lui Cezar Ivănescu, oferită de asociaţia albanezilor din România.

Am cumpărat şi Ferigi şi elefanţi, noul volum de eseuri CS Lewis în traducerea lui Emanuel Conţac. Rreducerea era 10%, nu prea semnificativă, dar am zis să o iau totuşi deşi mai putea aştepta. Riscul e că se va strecura în faţă pe reading-list… Foarte faină coperta cu Bosch.

Tot din categoria albume: un album de artă cu lucrări de la MACluj şi zece reţete-povestite de Mircea Dinescu în stilu-i caracteristic + un altul cu documente fotografice din Dobrogea.

Şi încă două volume de poezie: Ileana Mălăncioiu de la ed. Corint (reducere de la 38 la 11! – nu cred ca ştiau ce vând) şi o antologie în limba franceză de Irina Petraş cu poeţi români apărută în Canada.

Mai mult: un borcan cu magiun de Topoloveni – indicaţie geografică protejată. 😀

6 thoughts on “Gaudeamus 2012

  1. Recunosc ca sunt un pic invidioasa pe biblioteca ta care mi se pare a fi destul de diversificata. Eu nu apuc sa citesc decat in tren si in autobuz, si rareori mai prind cate un volum care sa ma determine sa nu-l mai las din mana…. din pacate!

  2. Uff, ma apuca nostalgia (n-am mai prins un Gaudeaumus de vreo 2-3 ani). Desi, la ce reduceri spui ca au fost, parca imi mai taie din aplomb 🙂
    Cat despre Ileana Malancioiu, ai dreptate :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s